Bankonsulenten

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Dokument

Titel Ladda ner

Vad gör en bankonsulent?

Då kanske jag först skall presentera mig själv. Jag heter Mikael Frisk, men kallas allmänt för Bobban. Skall jag förklara det krävs det en hel A4 sida. Så det hoppar vi över.

I mitt distrikt: Småland – Blekinge – Gotland så har jag ett 70 tal klubbar att serva, och rådgivningen kan handla om i princip allt som har med självaste skötseln att göra. Men titta på: http://banservice.golf.se/extra/pod/?module_instance=1 så kan du själv bilda dig en uppfattning om vår rådgivning.

Vad som är viktigt att veta är att vår rådgivning är kostnadsfri för klubbarna!

Framtidens krav
Det är över fem år sedan SGF inledde vårt samarbete med professor Frank Rossi, Cornell University USA Han har varit här ett flertal gånger genom åren, dels genom sitt engagemang på SLU (Sveriges Lantbruks Universitet) men även genom olika uppgifter han har gjort åt oss på SGF. Dem allra flesta som hört eller träffat honom eller läst det han har publicerat förstår vilken kunskap denna kille har inom golfbaneskötsel. Han höll för ett tag sedan ett föredrag på vår officiella mässa EPG (Elmia Park o Golf) 09, och där hade han döpt föredraget till: Framtidens krav.

Seminariet var framför allt inriktat mot bl.a. klubbchefer, intendenter, banchefer och förtroendevalda. Nu var det tyvärr inte så många förtroendevalda men jag vet att dem andra som var där fick någonting att tänka på med bl.a. Han sammanfattade att ett av dem största problem vi har på våra svenska golfbanor är skuggförhållanden på våra greener och tee.

På hösten har vi en solvinkel som gör att det blir väldigt svårt att uppnå det ideala förhållandet att våra greener och tee skall ha 8 timmars solljus per dag. Så nu gäller det bara att fila kedjan på motorsågen. Tyvärr kära golfare vilket är viktigast: Att ni har spelytor med en bra spelyta eller att ni har vackra träd? Ofta så är det inte någon som saknar ett träd när det väl har tagits bort. Frågar du golfarna om du saknar träden när dem väl tagits bort så blir svaret nästan alltid till 100% NEJ!

​Vidare så tog han upp att banpersonalen på klubben måste se sin bana betydligt mer ur en spelares perspektiv. Då tryckte han väldigt mycket så Frank påpekade att personalen inte nödvändigtvis behöver spela bra golf för att kunna göra ett bra jobb. Det viktigaste är dock att dem förstår vad som är en bra bana sett ur en golfares perspektiv.

Jag tycker det är väldigt viktigt att förstå vad som är en:resp.spelyta. Utan tvekan så har dem bästa banorna en personal som förstår detta och dem leds av en chef som har ett tydligt och modernt ledarskap och med modernt så menas det att han lyssnar av gruppen och därefter så fattar han beslut.

Jag avslutar dessa rader på att: Information från Banchefen om vad som händer på banan får som vanligt inte underskattas.

​Mikael ”Bobban” Frisk
SGF:s Bankonsulent
Småland – Blekinge – Gotland